




Fransa da uçak düştü,148 kişiden kurtulan yok
Fransa'nın güneyinde Barselona- Düsseldolf seferini yapan Alman hava yolu şirketi Lufthansa’ya bağlı Germanwings'e ait yolcu uçağı düştü. Uçakta 142 yolcuyla birlikte 2 pilot ve 4 mürettabat bulunuyordu. Uçağın enkazı Fransa'nın güneydoğusundaki Alp Dağları'nın yakınlarında Digne kentinde bulundu. Yetkililerden yapılan ilk açıklamaya göre uçaktan henüz bir yaşam belirtisi alınamadı ve 148 kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.
UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI
İspanya'nın Barselona kentinden saat kalkan "4U9525" sefer sayılı uçağın enkazı Digne kenti yakınlarında düştü. Uçak en son 2900 metre yükseklikteyken radarda görüldü. Radar kayıtlarına göre uçağın hızla irtifa kaybederek yere çakıldığı belirtildi. Uçağın düşme sebebi ise araştırılıyor. Yetkililer pilotların herhangibir açıklama yapmaya fırsat bulamadan aniden uçakla iletişimin kesildiğine dikkat çekiyor. Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza kentinde bulunan havaalanındaki kuleye acil durum çağrısı yaptığı kaydedildi. Bu acil çağrı üzerine arama çalışmalarına katılan iki helikopterin uçağın enkazına ulaştığı duyuruldu. Şu an için sadece söz konusu helikopterler enkazı görebildi. Dağlık bölge olması sebebiyle enkaz bölgesine ulaşımın zor olduğu belirtiliyor.
HOLLANDE KURTULAN OLMADIĞINI AÇIKLADI
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande kazadan kurtulan olmadığını açıkladı. Hollande kazadan dolayı Fransa'nın da yasta olduğunu açıkladı.
Hollande, yaptığı açıklamada, "Uçak dağlık bölgeye düştü. Bölgeye ulaşmak çok zor. Kazadan sağ kurtulan olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.
Fransa Başbakanı Manuel Valls ise yaptığı açıklamada, kazanın sebebinin henüz bilinmediğini, uçaktaki yolcuların tamamının ölmüş olduğundan endişelenildiğini dile getirdi.
Kazada hayatını kaybedenlerln kimlik bilgilerine ilişkin bir bilgi bulunmasa da ağırlıklı olarak Alman turistlerin uçakta olduğu belirtiliyor.
GERMANWINGS'TEN İLK AÇIKLAMA
Germanwings'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada "Olayla ilgili medyada çıkan haberleri gördük. Ancak şu anda iddiaları doğrulayabilecek durumda değiliz. Net bilgilere ulaştığımız anda medyayı bilgilendireceğiz. Gelişmeler için lütfen internet sitemizi takip edin" ifadelerini yer verildi.
UÇAK 24 YAŞINDAYDI
Alman hava yolu şirketi Lufthansa’ya bağlı Germanwings'in ana üssü Köln Bonn Havalimanı'dır. Şirket 1997 yılında kurulmuştur ve günümüzdeki ismini 2002 yılında almıştır. Düşen Airbus A320 tipi uçağın ise 24 yaşında olduğu açıklandı. Söz konusu uçağın her gün Almanya'dan İspanya'ya düzenli seferler gerçekleştirdiği de iddialar arasında. Kazanın 17 yıl sonra bir ilk olduğu da belirtiliyor.











- » Sosyal Sigorta prim borçları 26 Şubata ertelendi
- » Kredi ve Risk Raporu Takibi Nasıl Yapılır?
- » Emekli maaşları bugün, kamu çalışanları da Cuma günü ödenecek
- » Amcaoğlu,21 günde 3 bine yakın öğrenci ülkeye geldi
- » Fuat Oktay,Ekonomik Örgütler Platformu ile görüştü
- » Tatar,Yama olamayız, ayrı devlet olduğumuz kabul edilmeli
- » Fuat Oktay mali protokol için bu hafta ülkemize geliyor
- » Taçoy,700 aktif vaka sayısına ulaşmış bulunuyoruz
- » Sevgililer Gününde Ne Alsam Diye Düşünen Erkeklere Öneriler
- » Thy İletişim ve Anadolujet Telefon Numaraları
- » Salamis Otel Karantinası görüntülendi
- » Bakan Pilli, hastaneye kaldırıldı
- » Cumhurbaşkanlığı, Seçimi Erteleniyorr...
- » Lefkoşa da trafik kazası
- » 8 Martta Kadına Bıçaklı Saldırı
- » KKTC ye 500 yataklı hastane
- » Çavuşoğlu:rum Kesimi Hariç Bölgedeki Tüm Ülkelerle İkili Ve Çok Taraflı Anlaşmalar Yapabiliriz
- » Yeni Yapay Nöron Alzheimer’La Mücadele Kullanılabilir
- » Özçınar, Başçeri’Nin Babasının Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı
- » Hindistan’Da Fabrikada Yangın Çıktı: 43 Ölü
- » Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis İle Görüştü
- » Iı. Ulusal Protez Ortez Sempozyumu Daü’De Yapılıyor
- » Uganda’Da Sel Ve Heyelan: 16 Ölü
- » Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa’Ya Seyahat Uyarısında Bulundu
- » “Masal İçinde” Adlı Sinetiyatro 4 Ocak’Ta Kktc’De Sahnelenecek
- » Libya, Türkiye İle İmzalanan Mutabakatların Yürürlüğe Koyulmasında Kararlı
- » Londra’Daki Suriye Zirvesinden Sivillere Saldırıların Durması Kararı Çıktı.
- » Lider, Tuzla Deplasmanında
- » Binicilik Federasyonu Başbakanlık Kupası Engel Atlama Müsabakaları Yapıldı
- » Tatar, Kickboks Federasyonu Başkanı Ve Sporcularını Kabul Etti
- » 75 Kişi Hıv Virüsü Taşıyor!
- » Kocaeli’De 114 Kıbrıs Gazisine Madalya Ve Berat Belgesi Verildi
- » Diyalog-Arenasporkolik Galibiyetle Tanıştı
- » Potada Lig 3 Devreli..!
- » Enduro Finali Yapıldı
- » Enduro Şampiyonası Tamamlanıyor
Mail : | Yazılım: Doğru Ajans